dissabte, 17 de març del 2012

Crònica dissabte 17: Auschwitz

La frase "el treball us farà lliures" ens ha rebut aquest matí a Auschwitz. Ens atreviriem a dir que les hores que hem passat envoltats de reixes, passejant per antics barracons, seran les que més recordarem i aquelles que mai s'esborraran amb el pas del temps.

Però abans de tot, comencem pel principi. El nostre somni ha estat interrumput a les set del matí amb una trucada a l'habitació de l'hotel. Hem hagut d'espavilar-nos ràpidament, amb la son encara present als nostres ulls, per baixar a esmorzar. Ens hem atipat tenint en ment la llarga jornada que ens esperava. A dos quarts de nou hem pujat a l'autocar i hem fet camí cap a Auschwitz, el lloc més esperat per tots. Gràcies a la explicació de la nostra guia Domi ens hem pogut endinsar completament en la història de la Segona Guerra Mundial i començar a sentir una tristesa que poc després s'apodereria de nosaltres durant tot el matí. A escola hem sentit parlar d'aquesta guerra i l'hem estudiada a fons a classe però quan ets present al lloc de la tragedia, la cosa canvia. En arribar al famós camp de extermini ens ha impressionat el silenci, el gran protagonista d'Auschwitz. Respirar el mateix aire que aquella gent que va patir, trepitjar la mateixa terra, veure en directe els edificis i l'ambient, ha estat una experiència que mai oblidarem. Un guia ens ha acompanyat durant tota la visita, explicant les vivències i la història d'aquest camp. Quan creiem que ja no podiem sorprendre'ns més ens hem adreçat al Camp auschwitz-2 on una nova i horripilant escenari ens tornava a deixar de pedra. Tristesa, inconmprensió, compassió, respecte i un intent d'empatia eren els sentiments que s'allotjaven en nosaltres.
En sortir d'Auschwitz ens hem dirigit cap a n centre comercial a menjar. Després d'havergaudit de l'apat, encara que amb molta presa, hem tornat a pujar a l'autocar per dirigir-nos a les mines de sal de Wielizcka.

La visita ha estat dirigitada, en el nostre grup, per Lucas, un simpàtic guia Polonès que ha fet de la visita una ruta entretinguda. Ens hem quedat enmeravellats pels extraordinaris monuments i figures que podiem arribar a crear a partir d'aquest mineral. En acabar la visita hem pogut comprar souvenirs i hem agafat l'autocar direcció a l'hotel per sopar i anar dormir, que fa falta. Molts a records a tots, als pares, familiars, amics, professors, l'escola.. i a tota aquella gent que ens estima.

PD: Cada matí a l'autocar llegim els vostres comentaris del blog. Familiars i professors, hi sou presents!

Paula Hidalgo i Marta Cortes

10 comentaris:

  1. Alba te queremos ver!!!.
    Saluda en alguno de los vídeos,que sepas que vemos el blog todos los días.Te echamos de menos muchísimo(el Nicky también no tiene quién lo persiga).
    Nos ha encantado el vídeo de Auswitz a Judith le ha impresionado un montón.
    Te queremos pequeñaja cuidate mucho.
    Para: Alba Sancho

    ResponElimina
  2. Hola a tothom, por lo que explicáis una experiencia impactante e inolvidable. A otro nivel felicitaros por la iniciativa de compartir con todos nosotros el viaje. Se os sigue, se os siente ... Agradeceros que a pesar del cansancio dediquéis un poco del tiempo de descanso necesario a enseñarnos desde la distancia que el viaje merece la pena y a tranquilizarnos porque os notamos próximos.

    Disfrutarlo y así lo hacemos también nosotros.

    Familia Hidalgo-Quevedo.


    Abrazos fuertes para tod@s.

    ResponElimina
  3. Muy bonito el vídeo, muy emotivo.
    Espero que estés disfrutando al máximo y te lo estés pasando muy bien. También espero que te gustara el color lila, ya me contaras que tal.
    Por aquí se te echa muchísimo de menos y no se deja de pensar en ti.
    Bueno bonita sigue pasándolo bien y ya me iré pasando! Un beso muy fuerte y un abrazo de una persona que te quiere mucho!

    para: Alba Sancho

    ResponElimina
  4. Precioso video!!!! Disfrutar de esta experiencia, supongo que habréis comprobado que eso fué lo peor que podía hacer un ser humano. Natalia Martos besitos de tus titos!!!! Y un abrazo para todos, pasarlo bien!!!!!

    ResponElimina
  5. Vaig seguint el vostre blog i per tant el vostre viatge a distància, però seguint-lo. Segur que avui diumenge no ha estat per a vosaltres un dia de repòs i relax sinó de més canya, visitant ciutats, museus...
    Reserveu forces que encara queda molt viatge.

    Records per a tots, i per als meus estimats i valents companys. Fins la propera.

    Antònia

    ResponElimina
  6. Hola Sergi Llull!!esperem que ho estiguis passant molt bé tu i tots, l'anecdota del 1r dia ja l'esperaba jo(sóc la teva mare)t'ho vaig repetir moltes vegades,"mira que la maleta es nova,no et despistis" ai mama! que "YO NO SOY TONTO" sort que no ho ets. Bé avui estem amb la Mariona dinant i ja l'hi he ensenyat les fotos,et seguim cada dia i crec que el viatge es maravellós, aprofiteu per disfrutar d'aquesta experiencia,ptons de tots.

    ResponElimina
  7. ¡Buenas a tod@s!
    LLevo un par de días siguiendo el bloc, y sobre todo ayer os tuve muy presentes a todos y cada uno.
    Un os canséis de grabar todo en el corazón, los momentos que impactan y los que hacen reír, los momentos de cansancio y los de compartir... todos!!
    Un viaje es una experiencia especial, dejad que os marque y sed protagonistas de él, no sólo turistas. Pasad por los diferentes lugares y lleváos algo.
    Sed bueno y disfrutad.
    Un abrazo enorme,
    Gloria

    ResponElimina
  8. "¿Me pregunta si todavía pienso en esas cosas? No pasa un día en que no lo haga. Aún hoy... si tengo algún problema grave... Sólo tengo que pensar por una fracción de tiempo y tomar aire. ¡Qué hubiera dado entonces por no haber tenido un problema mayor al que hoy enfrento!". La cita es d'en Viktor Frankl que va sobreviure a diversos camps de concentració, entre ells el que heu visitat. De la seva lliço de vida hem d'aprendre l'afortunats que som nosaltres. Disfruteu del viatje, viatjar es una gran medicina contra la intolerancia.

    ResponElimina
  9. Nos estamos quedado impactadísimos con el vídeo de Auswitz, pasaroslo muy bien! Y sobretodo disfrutar porque es una oportunidad única la que os brinda el cole!
    Jordi te hechamos muchisisisimo me menos!
    Ya sabes que no suelo decirtelo, per tequiero mucho!
    Un besazo enorme para los profes también!!

    Maria Pérez Riart.

    ResponElimina
  10. Queria felicitaros a los q han echo este video me he emocionado era como si estuviera alli ,vuestras caras transmitia tanta sensibilidad chicos-as no sabeis lo q estamos disfrutando parece que los amigos y familia tambien estamos alli.
    Muchas gracias a los profesores y directora por hacer posible q vivan esta experiencia.

    ResponElimina

Tant bon punt rebem la teva participació, la publicarem al blog. Moltes gràcies per comentar. El blog el fem entre tots!

Thanks for your comment! It will only be published after approval.